Sinterklaas/ Zoeter Zoetst

Appelcake met kruidnoten

Appelcake met kruidnoten

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • 200 gram roomboter
  • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 2 appels
  • 100 gram kruidnoten
  • 1 el koek- en speculaaskruiden
  • 1 el bloem en wat extra om het cakeblik mee te bestuiven

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 170 graden.

2

Vet het cakeblik (30 cm) in met boter en bestuif met wat bloem.

3

Snijd de appels in stukjes. Doe de pepernoten en stukjes appel in een kom en meng met 1 el bloem.

4

Klop de roomboter samen met 200 gram donkerbruine basterdsuiker romig. Doe dit ongeveer 5 minuten.

5

Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal is opgenomen.

6

Spatel het zelfrijzend bakmeel, een snuf zout, de koek- en speculaaskruiden en de stukjes appel en pepernoten erdoor.

7

Schep het cakebeslag in het cakeblik en bak in 45-50 minuten gaar. Check met een sateprikker of de cake gaar is. Komt deze er schoon uit dan is de cake gaar.

Vind ons op facebook

You Might Also Like