Zoeter Zoetst

Rolo cheesecake met karamel

Rolo cheesecake met karamel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (37 votes, average: 3,35 out of 5)
Laden...

Ingredients

  • 150 gram digestive koekjes met pure chocolade
  • 60 gram roomboter
  • 380 ml slagroom
  • 300 gram Monchou
  • 75 gram suiker en 2 el suiker
  • 1 zakje klopfix
  • 4 rollen Rolo

Instructions

1

Bekleed een springvorm van 18 cm met bakpapier.

2

Verkruimel de koekjes en smelt 40 gram roomboter. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels en schep op de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast voor minimaal een kwartier.

3

Hak 2 rollen Rolo chocolaatjes grof.

4

Klop 300 ml slagroom samen met de klopfix stijf.

5

Klop de Monchou los met 2 el suiker. Meng de stijfgeklopte slagroom met de Monchou. Schep de grof gehakte Rolo door het Monchoumengsel en schep dit in de springvorm. Zet in de koelkast voor minimaal 4 uur.

6

Voor het serveren maken we de karamelsaus. Hiervoor doe je 75 gram suiker samen met 1 1/2 el water in een pan. Zet de pan op het vuur en laat de suiker karameliseren. In een andere pan breng je 80 ml slagroom tegen de kook aan. Zodra de suiker een mooie lichtbruine kleur heeft gekregen voeg je al roerend met een garde de warme slagroom toe. Pas op dit kan wat gaan stomen. Haal van het vuur en roer er 20 gram roomboter door. Laat de karamel een klein beetje afkoelen.

7

Hak de andere twee rollen Rolo chocolaatjes grof en verdeel over de taart. Verdeel de karamel erover en serveer de taart.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: