Pasen/ Zoeter Zoetst

Advocaat boterkoek

Advocaat boterkoek

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 12 tot 16 stuks

Ingredients

  • 220 gram roomboter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 270 gram witte bloem
  • 2 eieren
  • 1 el vanille extract
  • 200 ml Advocaat

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Bekleed een bakvorm van 18 bij 24 cm met bakpapier.

3

Klop de roomboter samen met de witte basterdsuiker romig. Voeg het vanille extract en 1 ei toe.Klop de roomboter samen met de witte basterdsuiker romig. Voeg het vanille extract toe en 1 ei. Klop nog even door.

4

Spatel de bloem en een snuf zout erdoor.

5

Verdeel de helft van het beslag over de bakvorm.

6

Verdeel hierover de Advocaat.

7

Schep hierop de rest van het beslag.

8

Klop de het eitje los. Bestrijk hiermee de boterkoek. Maak er met een mes diagonale strepen in.

9

Bak de boterkoek in 25 tot 30 minuten in de oven. Laat goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.

 

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: