Zoeter Zoetst

Pistachebroodje

Pistachebroodje

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 140 gram ongezouten pistachenootjes
  • 40 gram suiker
  • 1 ei

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Laat de plakjes bladerdeeg een klein beetje ontdooien (niet helemaal anders zijn ze lastiger te snijden).

3

Klop een eitje los.

4

Meng 100 gram pistachenoten met 40 gram suiker en de helft van het losgeklopte ei. Pureer dit met de staafmixer of in de keukenmachine tot een glad mengsel.

5

Verdeel het mengsel over het midden van de 4 plakjes bladerdeeg.

6

Hak de overgebleven pistachenoten grof en verdeel hiervan driekwart over het pistachemengsel.

7

Snijd met een mes aan beide kanten van het mengsel een aantal keer het bladerdeeg in zodat er reepjes ontstaan. Deze reepjes vouw je in vlechtvorm over het mengsel heen.

8

Bestrijk de broodjes met het ei en bestrooi ze met de grof gehakte pistachnootjes.

9

Bak ze in de oven voor 15 minuten.

Vind ons op facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply