Toetjes

Pure chocolademousse met koffiecrème

Chocolademousse met koffiecrème

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 3 eieren
  • 130 gram pure chocolade
  • 2 el suiker en 1 tl suiker
  • 50 ml slagroom
  • 50 gram mascarpone
  • 1 tl espressopoeder

Instructions

1

Voor ouderen, zwangeren en kinderen onder de 5 jaar niet geschikt door het gebruik van rauwe eieren. Smelt de pure chocolade au bain-marie.

2

Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten stijf samen met een snuf zout in een schone kom.

3

Klop de eidooiers los met 2 el suiker.

4

Meng de gesmolten chocolade met de eidooiers. Spatel voorzichtig het eiwit erdoor.

5

Schep in 4 glaasjes en zet in de koelkast voor minimaal 3 uur tot 4 uur. Nadat de chocolademousse genoeg is opgesteven kun je de koffiecrème erop doen. Hiervoor klop je de slagroom samen met de mascarpone, 1 tl suiker en 1 tl espressopoeder lobbig. Verdeel over de chocolademousse. Je kunt hem direct serveren of nog even in de koelkast laten opstijven.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: