Toetjes

Ijstaart met stroopwafel, karamel en stroopwafellikeur

Ijstaart met stroopwafel, karamel en stroopwafellikeur

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 250 gram mascarpone
  • 1 vanillestokje
  • 410 ml slagroom
  • 150 gram suiker
  • 25 gram roomboter
  • 9 stroopwafels en 3 extra om te decoreren
  • 100 ml stroopwafellikeur

Instructions

1

Voor het maken van de karamelsaus doe je de suiker in een pan met een dikke bodem. Voeg hieraan toe 35 ml water. Laat de suiker op laag vuur karameliseren. Let op dat je niet roert in de pan. Heen en weer walsen mag wel. Verhit ondertussen 150 slagroom in een andere pan tot aan het kookpunt. Zodra de suiker een mooie lichtbruine kleur krijgt voeg je de warme slagroom toe. Klop even goed totdat je weer een gladde saus hebt. Haal de pan van het vuur en roer de roomboter erdoor. Laat de karamelsaus een beetje afkoelen.

2

Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Klop dit samen met 260 ml slagroom, gecondenseerde melk en mascarpone tot een lobbige massa.

3

Bekleed een cakevorm van 30 cm met plastic folie.

4

Snijd de 9 stroopwafels in reepjes.

5

Doe de likeur in een bord.

6

Begin met het opbouwen van de ijstaart. Je maakt in totaal 3 laagjes van de stroopwafels met likeur. Met de karamel maak je ook nog een extra laagje voor op de ijstaart. Je begint dus met twee à drie eetlepels karamelsaus te verdelen over de cakevorm. Schep hierop een laagje van het slagroommascarponemengsel. Doop dan 1/3 van de stroopwafels in de likeur. Verdeel over de vorm. Schep hierop de karamel. Maak dan weer een laag van het slagroommascarponemengsel. Doop dan weer de stroopwafels in de likeur en verdeel ze weer over de vorm. Schep hierop weer de karamelsaus. Hierop komt weer een laag mascarponemengsel. Doop dan de laatste stroopwafelstukjes in de likeur. Verdeel ze over de ijstaart en verdeel de laatste karamel erover. Eindig met een laatste laag van het slagroommascarponemengsel. Zet de taart voor minimaal 8 uur in de diepvries. Voor het serveren haal je hem er 20-30 minuten ervoor uit de diepvries. Decoreer de taart met de overgebleven stroopwafels.

Vind ons op facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply