Toetjes

Witte chocolade panna cotta met Licor 43

Witte chocolade panna cotta met Licor 43

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4,00 out of 5)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 450 ml slagroom
  • 160 gram witte chocolade en wat extra om de glaasjes mee te bestrooien
  • 2 tl vanille extract
  • 3 gelatineblaadjes
  • 75 ml Licor 43

Instructions

1

Week 2 1/2 gelatineblaadje 10 minuten in koud water.

2

Doe de slagroom samen met het vanille extract in een pan.

3

Hak de witte chocolade grof en doe de chocolade in een kom.

4

Breng de slagroom aan de kook. Knijp de gelatine uit en roer door de warme slagroom.

5

Giet de warme slagroom over de witte chocolade en roer door totdat alle witte chocolade is opgelost.

6

Giet de panna cotta in 4 glaasjes en zet in de koelkast voor minimaal 4 uur om op te stijven.

7

Na een uur of drie opstijven kunnen we het Licor 43 laagje gaan maken. Hiervoor week je het overgebleven halve gelatineblaadje 10 minuten in koud water.

8

Meng in een pan de Licor 43 en 25 ml water met elkaar. Verwarm de Licor 43 tot hij lekker warm is. Knijp het halve gelatineblaadje uit en roer door de Licor 43. Verdeel de Licor 43 over de panna cotta. Laat nog enkele uren opstijven. Hak wat witte chocolade fijn en verdeel over de panna cotta.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: