Zoeter Zoetst

Pistache boterkoek

Pistache boterkoek

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 12 tot 16 stuks

Ingredients

  • 220 gram roomboter
  • 270 gram bloem
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 el vanille extract
  • 200 gram ongezouten pistache (ik bestelde ze bij de Notenshop)
  • 2 tl suiker
  • 110 ml slagroom

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Bekleed een bakvorm van 18 bij 24 met bakpapier.

3

Maal in een keukenmachine de pistachenootjes fijn. Meng ze met slagroom, 2 tl suiker en een snuf zout.

4

Klop de roomboter samen met de witte basterdsuiker luchtig.

5

Voeg het vanille extract, 1 ei en een snuf zout toe. Klop nog even door.

6

Spatel de bloem erdoor.

7

Schep de helft van het beslag in de bakvorm. Verdeel hierover de pistachecreme. Verdeel de rest van het boterhoekbeslag erover.

8

Klop het andere eitje los. Bestrijk met het losgeklopte eitje de boterkoek. Maak er met een mes diagonale strepen in.

9

Bak de boterkoek in 25 tot 30 minuten gaar. Laat de pistache boterkoek goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: