Pistache boterkoek
Ingredients
- 220 gram roomboter
- 270 gram bloem
- 200 gram witte basterdsuiker
- 2 eieren
- 1 el vanille extract
- 200 gram ongezouten pistache (ik bestelde ze bij de Notenshop)
- 2 tl suiker
- 110 ml slagroom
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een bakvorm van 18 bij 24 met bakpapier.
Maal in een keukenmachine de pistachenootjes fijn. Meng ze met slagroom, 2 tl suiker en een snuf zout.
Klop de roomboter samen met de witte basterdsuiker luchtig.
Voeg het vanille extract, 1 ei en een snuf zout toe. Klop nog even door.
Spatel de bloem erdoor.
Schep de helft van het beslag in de bakvorm. Verdeel hierover de pistachecreme. Verdeel de rest van het boterhoekbeslag erover.
Klop het andere eitje los. Bestrijk met het losgeklopte eitje de boterkoek. Maak er met een mes diagonale strepen in.
Bak de boterkoek in 25 tot 30 minuten gaar. Laat de pistache boterkoek goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.