Zoeter Zoetst

Shortbread met Bastogne en karamel

Shortbread met karamel en Bastogne

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 20-25 stuks

Ingredients

  • 300 gram Bastognekoekjes
  • 120 gram roomboter
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 220 gram melk chocolade
  • 50 gram witte chocolade
  • Bakvorm van 18 x 24 cm en een sateprikker

Instructions

1

We gaan eerst de dulce de leche (karamelpasta) maken. Hiervoor kook je het dichte blikje gecondenseerde melk in een pan met water voor 3 uur lang. Zorg dat het blikje ten alle tijden onder water blijft staan. Laat afkoelen en roer door.

2

Bekleed een bakvorm van 18 keer 24 cm met bakpapier.

3

Verkruimel de Bastognekoekjes en smelt de roomboter. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels en schep in de bakvorm. Druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast voor minimaal een kwartier. Langer mag ook.

4

Verdeel de karamelpasta (dulce de leche) over de Bastognelaag. Zet in de koelkast.

5

Smelt de melkchocolade au bain-marie. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Giet de gesmolten melkchocolade over de karamellaag. Giet hierover de witte chocolade en maak er met een sateprikker een marmereffect in. Zet in de koelkast om op te stijven. Snijd er later kleine stukjes van. Hierbij is het handig als de shortbread al even uit de koelkast is zodat je makkelijker door de chocolade kan snijden. Het warm maken van je mes onder de hete kraan en daarna afdrogen helpt ook om de chocolade zonder dat hij breekt te kunnen snijden.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: