Sinterklaas

Pepernoten van amandelmeel, kokosmeel en dadels



De pepernoten van Marc

Marc heeft afgelopen maand onze lezersactie gewonnen! Hij heeft een recept ingestuurd voor pepernoten. We hebben het geprobeerd en ze waren lekker! Bedankt Marc voor het insturen van je recept. De foto komt jouw kant op…Β 

Pepernoten van amandelmeel, kokosmeel en dadels

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Serves: 6

Ingredients

  • 150 gram amandelmeel
  • 50 gram kokosmeel
  • 1 vanillestokje
  • 2 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 6 tl koek- en speculaaskruiden
  • 150 gram dadels
  • 110 ml kokosolie

Instructions

1

Week de dadels een half uurtje in warm water totdat ze zacht zijn.

2

Smelt de kokosolie.

3

Schraap het merg uit het vanillestokje.

4

Doe de dadels en de rest van de ingrediΓ«nten in de keukenmachine en mix dit tot een glad geheel.

5

Verwarm de oven voor op 180 graden.

6

Laat het deeg een half uurtje in de koelkast rusten.

7

Draai er balletjes van en druk ze plat op de bakplaat. Bak de pepernoten in 20 tot 25 minuten af. Laat ze dan goed afkoelen.

Vind ons op facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply