Sinterklaasplaattaart met room, kaneelappeltjes, Speculoos en verschillende kruidnoten
Ingredients
- 1 rol vers bladerdeeg
- 4 appels
- 125 ml slagroom
- 250 gram mascarpone
- 4 el suiker
- 1 tl kaneel
- Klontje boter (ongeveer 15 gram)
- 3 handjes van verschillende soorten kruidnoten. We gebruikten gewone kruidnootjes, truffelkruidnoten en Bastogne Milka kruidnootjes, maar je kan kiezen voor wat je zelf het lekkerste vindt.
- 2 el Speculoos
Instructions
Verwarm de oven voor op 220 graden. Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat. Prik er met een vork gaatjes in. Bestrijk met wat water. Bak het bladerdeeg in 15 tot 20 minuten goudbruin.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in partjes. Smelt in de koekenpan de boter. Bak hierin de appeltjes met de kaneel en 2 el suiker in 6 minuten zacht.
Klop de mascarpone samen met de slagroom en 2 el suiker lobbig.
Verdeel de mascarponeroom over de bladerdeeplaattaart. Verdeel hierover de appeltjes.
Verwarm kort de Speculoos in een pannetje. Drizzle over de plaattaart heen.
Hak de verschillende soorten kruidnoten grof. Verdeel over de plaattaart.