Sinterklaas

Pepernotenbrood

Sinterklaaslunch

Hij komt, hij komt… Die lieve goede Sint… Vandaag is het eindelijk zo ver 🙂 Sint en zijn Pieten komt aan in ons koude kikkerlandje. Voor de kinderen begint er een leuke en spannende tijd. Dit pepernotenbrood is heel geschikt om samen met de kinderen te maken. Lekker met warme chocolademelk. 

Pepernotenbrood

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 4,75 out of 5)
Laden...
Serves: 8

Ingredients

  • 150 gram kruidnoten
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 4 el honing
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 2 el koek en speculaaskruiden
  • 50 gram boter
  • 50 gram kaneelsuiker
  • 25 gram amandelschaafsel
  • 2 blikjes croissantdeeg

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Snijd de helft van de kruidnoten in kleine stukjes.

3

Meng de kruidnoten, de abrikozen, bruine basterdsuiker, honing en de koek- en speculaaskruiden.

4

Bestrooi de bloem over het aanrecht. Rol 1 blikje croissantdeeg uit en snijd het in 6 vierkante gelijke stukken (druk de al aangebrachte snijlijnen dicht). Van het tweede blikje gebruik je nog 2 vierkante stukken (zo groot als de andere 6 zes).

5

Vet de tulband in. Verdeel het amandelschaafsel over de bodem van de tulband.

6

Smelt de boter in een pannetje. Doe het kaneelsuiker in een schaaltje.

7

Schep op elk stukje deeg een ruime hoeveelheid vulling en vouw deze dicht als een bolletje.

8

Bestrijk deze met de gesmolten boter en rol het door de kaneelsuiker. Leg de bolletjes in de tulband met de sluitkant naar boven. Druk de bolletjes goed tegen elkaar aan. Zet de tulband voor 30-35 minuten in de oven.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker:

No Comments

Leave a Reply