Zoeter Zoetst

Mango monchoutaart met witte chocolade en bastogne

Mango monchoutaart met witte chocolade en bastogne

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (42 votes, average: 3,31 out of 5)
Loading...

Ingredients

  • 200 gram Bastogne Duo
  • 80 gram roomboter
  • 180 gram witte chocolade
  • 250 ml slagroom
  • 200 gram monchou
  • 4 tl citroensap
  • 400 gram mango (diepvries)
  • 3 blaadjes gelatine
  • 4 el suiker

Instructions

1

Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.

2

Verkruimel de bastognekoekjes en smelt de roomboter. Meng deze door elkaar. Schep dit in de springvorm en druk goed aan. Zet voor minimaal 15 minuten in de koelkast.

3

Smelt de witte chocolade au bain-marie. Laat wat afkoelen.

4

Klop de slagroom stijf.

5

Klop de monchou los met 2 tl citroensap.

6

Meng de monchou met de slagroom en gesmolten chocolade. Schep het monchoumengsel in de springvorm. Zet terug in de koelkast.

7

We gaan nu de mango topping maken. Week de gelatine minimaal 10 minuten in koud water. Verwarm in een pannetje de mango samen met de suiker en 2 tl citroensap. Wanneer de mango ontdooid en warm is pureer hem dan glad. Zet het vuur uit. Knijp de gelatine uit en roer door de mango heen. Giet de mango over de taart en laat de taart dan minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Vind ons op facebook

You Might Also Like