Zoeter Zoetst

Tompouce

Tompouce

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 10

Ingredients

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 125 gram suiker
  • 3 eidooiers
  • 50 gram bloem
  • 500 ml volle melk
  • 1 vanillestokje
  • 200 gram poedersuiker
  • 4 el rode vruchten ranja
  • 250 ml slagroom

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Leg de bladerdeeg plakjes op bakpapier op je bakplaat. Snijd elk plakje door de helft. Prik met een vork in elk plakje wat gaatjes.

3

Bak ze af in 15 tot 20 minutrn en laat ze volledig afkoelen.

4

Ondertussen gaan we de room maken. Klop de suiker met eidooiers in een kom totdat alles in volume verdubbeld is en een witte kleur heeft.

5

Voeg de bloem toe en meng het met een garde tot een glad mengsel.

6

Doe de melk in een pannetje met de merg van het vanille stokje en breng aan de kook.

7

Giet na een minuut de warme melk over het eimengsel en blijft dit flink kloppen. Giet het mengsel weer terug in je pannetje en kook het mengsel 3 tot 4 minuten op matig vuur tot een dik en glad mengsel. Belangrijk: blijf de hele tijd kloppen met een garde.

8

Neem de room van het vuur en giet het mengsel in een koude kom. Dek dit direct af met plastic folie en zet het in de koelkast.

9

Laat de room volledig afkoelen (dit duurt een paar uur).

10

Als de room volledig is afgekoeld, kloppen we 250 ml slagroom stijf met een zakje vanille suiker. De opgeklopte slagroom mengen we met de room.

11

Aan het einde maken we het glazuur, meng de poedersuiker met de ranja en roer dit door elkaar heen tot er een roze glazuur ontstaat.

12

Nu is het tijd om de tompouce klaar te maken. Pak een plakje bladerdeeg, doe hier een lekkere laag room op. Bedek dit met een plakje bladerdeeg. Decoreer dit met het roze glazuur.

Vind ons op facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply