Zoeter Zoetst

Perenkruimeltaart met speculaas

Peren kruimeltaartje met speculaas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (21 votes, average: 3,52 out of 5)
Laden...

Ingredients

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram bloem
  • 155 gram roomboter (waarvan 80 gram boter op kamertemperatuur)
  • 40 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 klein ei
  • 5 tl koek- en speculaaskruiden
  • 5 peren
  • 2 el custardpoeder
  • 75 gram suiker en 3 el suiker
  • Springvorm van 18 cm

Instructions

1

Bekleed de bodem van een springvorm van 18 cm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.

2

Doe het zelfrijzend bakmeel, 80 gram boter op kamertemperatuur, de witte basterdsuiker, vanillesuiker, ei, 2 tl koek- en speculaaskruiden en een snuf zout in een kom. Kneed tot een samenhangend deeg en leg een half uur te rusten in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 170 graden.

4

Snijd de peren in stukjes en meng met de custardpoeder en 3 el suiker.

5

Bekleed de springvorm (de bodem en de zijkanten) met het deeg. Schep de perenstukjes hierop. Druk goed aan met je handen.

6

We gaan nu het kruimeldeeg maken. Hiervoor snijd je 75 gram koude boter in blokjes. Meng de bloem met 75 gram suiker, 3 tl koek- en speculaaskruiden, blokjes boter en een snuf zout. Kneed met je vingertoppen tot een kruimeldeeg. Verdeel het kruimeldeeg over de taart. Bak de taart in goudbruin in 45-50 minuten.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: