Limoncello tiramisutaart met frambozen en witte chocolade
Ingredients
- 220 gram spritskoekjes
- 70 gram roomboter
- 500 gram mascarpone
- 250 ml slagroom
- 4 gelatineblaadjes
- 2 citroenen
- 6 el suiker
- 150 ml Limoncello en 3 el Limoncello
- 18 lange vingers
- 220 gram frambozen
- 5 blokjes witte chocolade
- Springvorm van 24 cm
Instructions
Bekleed de bodem van de springvorm van 24 cm met bakpapier. Verkruimel de spritskoekjes en smelt de roomboter. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels en schep op de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de achterkant van een lepel en zet voor minimaal 15 minuten in de koelkast.
Rasp de citroenen en pers het sap eruit.
Week de gelatine 10 minuten in koud water.
Klop de mascarpone samen męt de suiker en de slagroom lobbig. Klop kort de citroensap en de citroenrasp erdoor.
Verwarm 3 el Limoncello in een pannetje. Knijp de gelatine uit en roer door de warme Limoncello. Klop de Limoncello door de mascarpone.
Schep de helft van het mascarponemengsel in de springvorm.
Giet 150 Limoncello in een lage kom. Doop hierin de lange vingers en leg op de mascarponelaag. Schep hierop de overgebleven mascarpone. Zet in de koelkast voor minimaal 4 uur om op te stijven.
Verdeel de frambozen over de taart.
Smelt de witte chocolade au bain-marie en drizzle over de taart.