Maak als eerste de lemon curd. Dit kun je een dag van tevoren doen. Hiervoor rasp je de schil van 2 citroenen. Houd de rasp apart. Pers het sap uit de citroenen. Doe de citroenrasp, boter en suiker in een pan en verwarm dit au bain-marie totdat de boter is gesmolten. Voeg dan de citroensap en 2 eieren toe. Verwarm dit au bain-marie nog 20 tot 30 minuten. Roer af en toe door. Zet de curd in koelkast tot gebruik. Smelt de chocolade au bain-marie op laag vuur. Blijf goed roeren. Rasp de citroen en pers de citroen uit. Klop de mascarpone samen met de slagroom, citroenrasp, citroensap, gecondenseerde melk en witte chocolade tot een lobbige massa. Bekleed de cakevorm van 30 cm met huishoudfolie. Doe de Limoncello in een laag bakje. We gaan nu de vorm vullen. Start met een laagje mascarpone. Hierop schep je wat lemon curd (1/4). Hierop leg je de lange vingers die je eerst in de Limoncello laat weken. Vervolgens begin je weer opnieuw met het mascarponemengsel. Zo vul je de taart af totdat je cakevorm vol is. Bewaar 1/4 van de lemon curd om bij het serveren van de ijstaart over de taart heen te schenken. Zet de taart voor minimaal 8 uur in de vriezer. Limoncello ijstaart tiramisu met witte chocolade en lemon curd
Ingredients
Instructions
1
2
3
4
5
6
7
8