Sinterklaas

Kruidnotencake met koek- en speculaaskruidenswirl

Kruidnotencake met koek- en speculaasswirl

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • 250 gram bloem en 1 el bloem
  • 250 gram suiker
  • 250 gram roomboter
  • 5 eieren (m)
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 175 gram kruidnoten
  • 100 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 1/2 el koek- en speculaaskruiden

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakevorm van 30 cm in met boter en bestuif met wat bloem.

2

Doe de kruidnoten samen met 1 el bloem in een kom. Hussel goed door.

3

Meng de basterdsuiker met de koek- en speculaaskruiden.

4

Klop de roomboter samen met de suiker 5 minuten luchtig.

5

Klop één voor één de eieren erdoor. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal is opgenomen.

6

Spatel de bakpoeder, zout en bloem erdoor.

7

Spatel dan voorzichtig de kruidnoten erdoor.

8

Schep 1/3 van het cakebeslag in de cakevorm. Verdeel hierover de helft van de basterdsuiker met koek- en speculaaskruiden. Schep hierop de helft van het cakebeslag. Verdeel hierover de overgebleven basterdsuiker met koek- en speculaaskruiden. Verdeel de rest van het beslag erover.

9

Bak de cake in 65 tot 75 minuten gaar. Check met een sateprikker of de cake gaar is. Wanneer deze er schoon uitkomt dan is de cake gaar.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: