Zoeter Zoetst

Plaattaart – appel | noten | caramel

Plaattaart met mascarponeroom, kaneelappeltjes, karamel en noten

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 votes, average: 3,56 out of 5)
Laden...

Ingredients

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 250 gram mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 75 gram suiker en 4 el suiker
  • 30 gram roomboter
  • 4 appels
  • 1 tl kaneel
  • 80 gram gemengde ongezouten noten

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Rol het bladerdeeg uit, prik er gaatjes in met een vork en bestrijk met wat water.

2

Bak het bladerdeeg in 15 tot 20 minuten goudbruin.

3

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in partjes. Smelt 15 gram boter in een pan. Schep de appeltjes in de pan. Bestrooi met 2 el suiker en kaneel. Bak de appeltjes in 6 minuten zacht. Laat ze afkoelen.

4

Rooster de noten in een droge koekenpan een paar minuten. Hak de noten grof.

5

Klop de mascarpone samen met 125 ml slagroom en 2 el suiker lobbig.

6

We gaan nu de karamel maken. Hiervoor doe je 75 gram suiker in een pan. Voeg daaraan 20 ml water toe. Laat op laag vuur karameliseren. Belangrijk hierbij is om niet te roeren. De pan wat heen en weer walsen mag wel. Verwarm in een andere pan 75 ml slagroom tot aan het kookpunt. Zodra de suiker een mooie lichtbruine kleur heeft gekregen voeg je al roerend met een garde de slagroom toe. Pas op, dit kan wat gaan stomen. Haal de pan van het vuur en roer er 15 gram roomboter door.

7

Verdeel de mascarponeroom over de plaattaart. Verdeel hierover de appeltjes en de noten. Giet de karamel over de plaattaart.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: