Sinterklaas/ Zoeter Zoetst

Speculaastaart met appel, custard en gekarameliseerde amandelen

Speculaastaart met appel, custard en gekarameliseerde amandelen

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • 260 gram zelfrijzend bakmeel
  • 70 gram donkere basterdsuiker
  • 150 gram roomboter
  • 1 ei
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1200 gram Elstars
  • 100 gram rozijnen
  • 3 tl kaneel
  • 3 el custard
  • 60 gram suiker
  • 140 gram speculaasjes
  • 200 gram amandelen (ongezouten)
  • 3 el Ahornsiroop

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 170 graden.

2

Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.

3

Meng het zelfrijzend bakmeel met de roomboter, ei, snuf zout, donkere basterdsuiker en speculaaskruiden. Kneed dit tot een soepel deeg. Verpak in de plasticfolie en leg een half uur in de koelkast.

4

Snijd ondertussen de appels in stukjes.

5

Meng de appels met de rozijnen, kaneel, suiker en custard.

6

Bekleed de springvorm met het deeg (bodem en zijkanten).

7

Leg op het deeg de speculaasjes.

8

Schep hierop de appels. Druk dit goed aan.

9

Bak de taart in 50-55 minuten gaar.

10

Bak de amandelen 4 minuten goudbruin in een droge koekenpan. Voeg dan de ahornsiroop toe en bak de amandelen nog 1 minuutje. Schep ze op de taart.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker:

No Comments

Leave a Reply