Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Meng het zelfrijzend bakmeel met de roomboter, ei, snuf zout, donkere basterdsuiker en speculaaskruiden. Kneed dit tot een soepel deeg. Verpak in de plasticfolie en leg een half uur in de koelkast. Snijd ondertussen de appels in stukjes. Meng de appels met de rozijnen, kaneel, suiker en custard. Bekleed de springvorm met het deeg (bodem en zijkanten). Leg op het deeg de speculaasjes. Schep hierop de appels. Druk dit goed aan. Bak de taart in 50-55 minuten gaar. Bak de amandelen 4 minuten goudbruin in een droge koekenpan. Voeg dan de ahornsiroop toe en bak de amandelen nog 1 minuutje. Schep ze op de taart. Speculaastaart met appel, custard en gekarameliseerde amandelen
Ingredients
Instructions
Sinterklaas/ Zoeter Zoetst
Speculaastaart met appel, custard en gekarameliseerde amandelen
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
No Comments