Zoeter Zoetst

Kaneelcake met stroopwafel

Kaneelcake met stroopwafel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • 200 gram suiker
  • 200 gram roomboter
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • Klein beetje bloem voor het bestuiven van het cakeblik en voor het bestrooien van de stroopwafelstukjes
  • 4 eieren
  • 1 el kaneel
  • 4 stroopwafels

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 170 graden.

2

Vet een cakevorm in met boter en bestuif met wat bloem.

3

Hak de stroopwafels in stukjes. Meng met 1 tl bloem. Dit zorgt ervoor dat de stukjes stroopwafel niet naar beneden zakken in de cake tijdens het bakken.

4

Klop de roomboter samen met de suiker romig. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

5

Klop één voor één de eieren erdoor. Voeg het volgend ei pas toe als de vorige helemaal is opgenomen.

6

Spatel het zelfrijzend bakmeel, een snuf zout, kaneel en stukjes stroopwafel door het beslag.

7

Schep het cakebeslag in het cakeblik en bak de cake in 50 minuten gaar. Check met een sateprikker of de cake gaar is. Komt deze er schoon uit dan is de cake gaar.

Vind ons op facebook

You Might Also Like