Zoeter Zoetst

Monchoutaart met koffie, chocolade hazelnoten en Baileys

Monchoutaart met koffie, chocolade hazelnoten en Baileys

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (18 votes, average: 3,33 out of 5)
Laden...

Ingredients

  • 200 gram cafe noir koekjes
  • 100 gram roomboter
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 300 gram monchou
  • 6 el Baileys
  • 2 el lichtbruine basterdsuiker
  • 1 zakje espressopoeder
  • 100 gram hazelnoten omhuld met melkchocolade

Instructions

1

Bekleed de springvorm (24 cm) met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.

2

Verkruimel de koekjes en smelt de boter.

3

Meng de koekkruimels met de boter en schep dit op de bodem. Druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet voor minimaal 10 minuten in de koelkast.

4

Klop de slagroom stijf met de klopfix.

5

Klop de monchou los met de lichtbruine basterdsuiker.

6

Meng de monchou met slagroom. Voeg de Baileys en espressopoeder toe. Schep dit in de springvorm. Zet in de koelkast voor minimaal 4 uur maar een nacht is ook prima.

7

Hak de hazelnoten grof. Bestrooi hiermee de taart.

Vind ons op facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply