Ijsjes/ Toetjes

Ijstaart met karamel en M&M’s

Ijstaart met karamel en M&M's

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (36 votes, average: 3,69 out of 5)
Laden...

Ingredients

  • 400 ml slagroom
  • 150 gram suiker
  • 25 gram roomboter
  • 250 gram mascarpone
  • 1 vanillestokje
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 350 gram M&M's
  • Huishoudfolie

Instructions

1

We gaan als eerste de karamel maken. Doe in een pan 150 gram suiker met 35 ml water. Laat dit op een laag vuur karameliseren. Belangrijk is dat je niet mag roeren! Het pannetje wat heen en weer walsen mag. Als de suiker begint te kleuren verwarm dan in een andere pan 140 ml slagroom tot aan het kookpunt. Wanneer de suiker een mooie bruine kleur krijgt voeg je de warme slagroom toe. Roer even goed door met een garde totdat de karamel glad is. Haal de pan van het vuur en roer de roomboter erdoor.

2

Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.

3

Klop 260 ml slagroom, de mascarpone, gecondenseerde melk en vanillemerg tot een lobbige massa.

4

Bekleed een cakevorm van 30 cm met huishoudfolie.

5

Hak de M&M's grof.

6

We gaan nu de ijstaart opbouwen. We maakten in totaal 4 lagen. We starten met een laag karamel (1/4) en 1/4 van de M&M's. Hierop schep je 1/4 van het mascarponeslagroommengsel. Zo ga je door totdat de cakevorm is gevuld.

7

Zet de ijstaart voor minimaal 8 uur in de diepvries.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: