Sinterklaas/ Zoeter Zoetst

Gevuld speculaas

Gevuld speculaas…. wie is er niet dol op? We hadden het nog nooit zelf gemaakt dus werd het hoog tijd. En hij viel goed in de smaak dus hier thuis wordt het vast vaker gebakken.

Gevuld speculaas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Ingredients

  • 210 gram zelfrijzend bakmeel
  • 130 gram donkere basterdsuiker
  • 3 el koek- en speculaaskruiden
  • 160 gram roomboter
  • 2 el melk en extra om het deeg mee af te lakken
  • 190 gram suiker
  • 220 blanke amandelen
  • 1 ei
  • 1 citroen
  • Halve amandelen om te decoreren.

Instructions

1

Snijd de roomboter in blokjes.

2

Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom. Maak in het midden een kuil. Schep hierin de donkere basterdsuiker, koek- en speculaaskruiden, blokjes roomboter, snuf zout en de melk (2 el). Kneed dit een soepel deeg. Verpak het in vershoudfolie en leg even in de koelkast (minimaal een half uurtje).

3

Verwarm de oven voor op 175 graden.

4

Rasp de schil van de citroen.

5

Maal de amandelen fijn samen met het ei, de suiker en de citroenrasp. Kneed dit even goed door.

6

Verdeel het deeg in tweeën.

7

Rol het deeg uit tot de gewenste vorm (wij maakten er een rechthoek van maar een andere vorm kan ook) van ongeveer een cm dik. Doe dit bij beide delen.

8

Schep op het onderste deel de spijs. Leg hierop de andere lap deeg. Bestrijk met melk en druk er de halve amandelen in. Bak het gevulde speculaas 40 tot 45 minuten.

Vind ons op facebook

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    S.
    november 22, 2019 at 9:18 am

    Mooi recept! Maar de boter moet ook door het deeg denk ik?

    • Reply
      admin
      november 25, 2019 at 8:28 am

      Dank je! Ja de boter moet ook door het deeg. Zal het gelijk even aanpassen

    Leave a Reply