Diner

Boerenkool

 

Boerenkool

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Serves: 4

Ingredients

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 500 gram boerenkool
  • 40 gram roomboter
  • 1 el azijn
  • 3 el picalilly
  • 250 gram spekreepjes
  • 1 grote rookworst

Instructions

1

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.

2

Doe de boerenkool in een grote pan. Leg hierop de aardappelen. Vul aan met water zodat alles onder water staat.

3

Breng aan de kook. Kook de aardappelen en boerenkool 20 minuten.

4

Leg de rookworst in een pan met warm water en zet dit op een laag vuurtje. Het water mag niet koken. Haal de rookworst er na 20 minuten uit.

5

Bak ondertussen de spekjes uit.

6

Giet de pan met boerenkool af. Stamp de aardappelen en boerenkool tot een stamppot samen met de picalilly, roomboter en azijn. Schep de spekreepjes erdoor. Serveer met de rookworst.

Vind ons op facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply