We gaan eerst de banketbakkersroom maken. Dit kan ook een dag van tevoren. De room moet in ieder geval 4 uur kunnen koelen voordat je de crumble maakt. Schraap het merg uit het vanillestokje. Doe het vanillemerg samen met het vanillestokje en 450 ml melk in een pan en breng aan de kook. Klop ondertussen 100 gram suiker samen met de eidooiers en 50 ml melk. Voeg dan de maΓ―zena toe en klop nog eventjes door. Als de melk kookt verwijder je het vanillestokje. Giet dan de helft van de melk al kloppend bij de eidooiers. Giet dit weer terug bij de kokende melk. Laat dit al roerend nog een 1 minuut koken. Giet de banketbakkersroom in een lage bak en dek af met huishoudfolie. Laat wat afkoelen en zet dan voor minimaal 4 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met boter. Schil de appels, snijd ze in stukjes en meng ze met de kaneel. Schep de appels in de ovenschaal. Verdeel hierover de banketbakkersroom. Snijd de koude boter in blokjes. Voor het kruimeldeeg meng je 100 gram suiker met de bloem en de roomboterblokjes (koud) en een snuf zout. Kneed met je vingertoppen tot een kruimeldeeg. Verdeel het kruimeldeeg over de room en bak de crumble in 20 tot 25 minuten in de oven. Crumble met appel, kaneel en banketbakkersroom
Ingredients
Instructions
Toetjes
Crumble met appel, kaneel en banketbakkersroom
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13