Lazy Sunday/ Oud en nieuw

Verschillende soorten bruschetta’s

Verschillende soorten bruschetta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 24 stuks

Ingredients

  • 2 ciabatta
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 200 gram paddenstoelen naar keuze
  • 1 sjalotje
  • 2 el ricotta
  • 2 el geraspte Parmigiano Reggiano
  • 1 el mayonaise
  • 3 el pesto
  • 1 bol Burrata
  • zongedroogde tomaten
  • 4 el mascarpone
  • 3 plakken Prosciutto
  • 1 1/2 plak Old Amsterdam
  • 3 tl vijgenjam
  • 6 plakjes brie
  • handje walnoten
  • 3 tl appel rozijnen stroop

Instructions

1

We gaan 4 soorten bruschetta maken. Van elk smaak maken we 6 stuks. We gaan de volgende bruschetta's maken: bruschetta met paddenstoelentapenade, bruschetta met pesto, buratta en zongedroogde tomaten, bruschetta met Prosciutto, Old Amsterdam en vijgenjam en bruschetta met brie, appelstroop en walnoten.

2

Snijd de ciabatta's in plakken. Besprenkel met olijfolie. Grill in grillpan of in de oven onder de grill tot de stokbroodjes bruin zijn gekleurd. Wrijf de geroosterde ciabatta in met een teentje knoflook.

3

Als eerste gaan we de paddenstoelentapenade maken. Hak hiervoor de paddenstoelen, 1 teen knoflook en het sjalotje fijn. Bak 2 tot 3 minuten in wat olie en laat uitlekken in een vergiet. Breng op smaak met zout en peper. Meng de ricotta met de Parmigiano Reggiano. Besmeer 6 bruschetta's met de ricotta en verdeel de paddenstoelentapenade erover.

4

Voor de pesto bruschetta's meng je de pesto met de mayonaise. Besmeer 6 bruschetta's met de pesto mayonaise. Verdeel de Burrata en zongedroogde tomaten erover.

5

Voor de bruschetta met prosciutto, vijgenjam en Old Amsterdam besmeer je de bruschetta's met mascarpone. Je gebruikt hiervoor ongeveer 2 el mascarpone per 6 bruschetta's. Beleg de bruschetta's met Old Amsterdam, Prosciutto en verdeel de vijgenjam erover.

6

Voor de laatste bruschetta met brie, walnoten en appelstroop besmeer je 6 bruschetta's met mascarpone (2 el). Snijd de brie in plakjes en leg op de bruschetta, verdeel hierover de walnoten en appel rozijnen stroop.

Vind ons op facebook

You Might Also Like