Zoeter Zoetst

Cake met stroopwafel en een topping van monchou

Het beste van twee werelden

Het kiezen tussen cake en koekjes blijft moeilijk… Een week geleden bakten we de bokkenpootjescake en nu deze cake met stroopwafel en een monchoutopping. Kun je net zoals ons echt niet kiezen tussen een stroopwafel en cake dan hebben wij de oplossing 🙂

Cake met stroopwafel en een topping van monchou

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
By Nicole Serves: 10

Ingredients

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • 200 gram roomboter
  • 4 eieren
  • 9 stroopwafels
  • 200 gram monchou
  • 60 gram poedersuiker
  • 1 handje(s) bloem

Instructions

1

-

2

Verwarm de oven voor op 175 graden.

3

Klop de (op kamertemperatuur) roomboter samen met de suiker tot een romige massa.

4

Voeg dan ÊÊn voor ÊÊn de eieren toe. Wacht met het toevoegen van het volgende ei totdat het toegevoegde ei helemaal is opgenomen.

5

Voeg dan een snufje zout toe en het bakmeel. Klop nog even goed door.

6

Vet het cakeblik in. Snijd 8 stroopwafels in stukjes. Bestrooi de stukjes met de bloem, dit zorgt ervoor dat de vulling niet naar beneden zakt.

7

Spatel de stukjes stroopwafel voorzichtig door het cakebeslag. Giet het beslag in het cakeblik.

8

Bak de cake in 50 tot 60 minuten gaar. Mocht de bovenkant te hard gaan dek de cake dan af met een stukje bakpapier.

9

Stort de cake nadat je hem uit de oven hebt gehaald.

10

Laat hem afkoelen.

11

Klop voor de topping de monchou los met de mixer. Voeg dan de poedersuiker toe en klop nog even goed door.

12

Als de cake is afgekoeld besmeer je bovenkant met de monchou. Snijd de overgebleven stroopwafel in stukjes en steek deze in de monchoutopping.

Vind ons op facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply