Zoeter Zoetst

Chocoladetaart met cheesecakevulling en frambozen

I love chocolate

We houden van chocolade…. oh nee we adoreren chocola 🙂 En daarom bakten we deze chocoladetaart, zo simpel kam het soms zijn. Een chocoladetaart die niet te machtig is maar wel naar chocolade smaakt, gevuld met roomkaas en frambozen…

Chocoladetaart met cheesecakevulling en frambozen

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Nicole Serves: 12

Ingredients

  • 220 gram roomboter
  • 295 gram suiker
  • 4 eieren
  • 220 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 el cacao
  • 200 mililiter slagroom
  • 200 gram roomkaas
  • 250 gram frambozen

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Klop de eieren, zelfrijzend bakmeel, cacao, roomboter, 220 gram suiker, snuf zout en 4 eetlepels water tot een gladde massa.

3

Bekleed twee springvormen met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.

4

Verdeel het beslag over beide springvormen en bak de taarten in 14 minuten af.

5

Laat de taarten afkoelen.

6

Maak ondertussen de cheesecakevulling. Hiervoor klop je de slagroom stijf met 75 gram suiker. Klop hierdoor de roomkaas.

7

Als de taart goed is afgekoeld begin je met het opbouwen. Snijd hiervoor eerst 125 gram frambozen in stukjes.

8

Besmeer ÊÊn van de taartbodems met de helft van het roomkaasmengsel. Druk hierin de in stukjes gesneden frambozen. Leg hierop de andere taartbodem. Besmeer deze ook met het roomkaasmengsel en druk hierin de overgebleven frambozen.

Vind ons op facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply