Zoeter Zoetst

Rabarbercake met witte chocolade

Rabarbercake met witte chocolade

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 4,40 out of 5)
Laden...

Ingredients

  • 250 gram bloem en 1 el bloem
  • 250 gram roomboter
  • 250 gram suiker
  • 5 eieren (m)
  • 1/4 tl zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 150 gram rabarber
  • 60 gram witte chocolade

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 160 graden.

2

Vet een cakeblik in van 30 cm met boter en bestuif met wat bloem.

3

Snijd de rabarber in stukjes. Hak de witte chocolade grof. Schep de rabarber en de witte chocolade in een kom en meng met 1 el bloem.

4

Klop de roomboter samen met de suiker in 5 minuten luchtig.

5

Klop één voor één de eieren erdoor. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal is opgenomen.

6

Spatel de bloem, zout en bakpoeder erdoor. Spatel dan voorzichtig de rabarber en witte chocolade door het beslag.

7

Bak de cake in 60 tot 70 minuten gaar. Check na 60 minuten of de cake gaar is. Prik er met een satéprikker in en als deze er schoon uitkomt dan is de cake gaar.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: