Bruschetta met camembert en zoute karamelnoten
Ingredients
- 1 ciabatta
- olijfolie
- 250 gram camembert
- 40 gram suiker
- 40 ml slagroom
- 20 gram roomboter
- 75 gram zoute noten
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de ciabatta in 12 plakken. Bestrijk met olijfolie. Grill in een grillpan beide kanten goudbruin. Leg de gegrilde plakken brood op de bakplaat.
We gaan nu de karamel maken. Hiervoor doe je de suiker in een pan met 1 eetlepel water. Laat dit karameliseren. Verwarm de slagroom tot aan het kookpunt. Zodra de suiker een mooie lichtbruine kleur heeft voeg je al roerend met een garde de warme room toe. Pas op, dit kan wat gaan stomen. Haal de pan dan van het vuur en roer en de roomboter door. Roer er dan de noten door.
Snijd de camembert in 12 plakken. Leg op de broodjes en bak ze in de oven voor 5 minuten. Als de broodjes uit de oven komen verdeel je de zoute karamelnoten erover.