Diner

Romige spruitjesovenschotel met walnoten, appel en oude kaas

Romige spruitjesovenschotel met appel, walnoten en oude kaas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (52 votes, average: 3,10 out of 5)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

  • 500 gram spruitjes
  • 400 gram aardappelpartjes (voorgekookt)
  • 80 gram walnoten
  • 2 appels
  • Klontje boter
  • 80 gram oude kaas
  • 125 gram crème fraîche

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Leg de aardappelpartjes op de bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bak in de oven voor 10 minuten.

3

Snijd het hard kontje van de spruiten af. Verwijder eventueel de buitenste paar blaadjes als die er niet mooi uitzien. Was ze en kook ze 8 minuten. Laat ze uitlekken in een vergiet.

4

Snijd de appels in stukjes. Bak de appelstukjes in wat boter 5 minuten.

5

Meng de oude kaas met de crème fraîche.

6

Vet een ovenschaal in met wat boter. Meng de spruitjes met de aardappelpartjes, walnoten, appel en roer er de crème fraîche door. Bak in de oven voor 10 tot 15 minuten.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: