Er gaat niks boven een lekkere brownie 🙂 Smeuïg en een lekkere chocoladesmaak. De Speculoos geeft deze brownie net wat extra’s. Op de website vind je nog meer lekkere brownierecepten zoals deze brownies gevulde met stukjes Twix. Je vindt het recept op
https://zoetezusjes.nl/browniesmettwix/
Of zoek je wat frissere brownies? Deze brownies maak je met limoen en roomkaas. Een lekkere combinatie met de romige chocolade en de frisse roomkaas met limoen. Het recept is te vinden op https://zoetezusjes.nl/cheesecakebrowniesmetlimoen/
Brownies met Speculoos
Ingredients
- 220 gram roomboter
- 125 gram pure chocolade
- 4 eieren (m)
- 300 gram donkerbruine basterdsuiker
- 40 gram cacao
- 150 gram bloem
- 4 flinke el Speculoos
- Bakvorm van 18 bij 24 cm
- Satéprikker
Instructions
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed de bakvorm met bakpapier.
Smelt de roomboter samen met de pure chocolade. Laat afkoelen.
Klop de eieren met de donkerbruine basterdsuiker tot een glad mengsel.
Spatel de gesmolten chocolade, bloem, cacao en een snuf zout erdoor.
Schep de helft van het browniebeslag in de bakvorm.
Hierover verdeel je de Speculoos.
Verdeel hierover de overgebleven browniesbeslvag. Maak met behulp van een satéprikker er een marmereffect in.
Bak de brownie in 35 minuten gaar. Laat de brownie goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.