
Wel de rozijnen 10 minuten in warm water. Laat ze daarna uitlekken en dep ze dan droog. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van een springvorm van 18 cm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Snijd de appels in stukjes. Doe ze in een kom samen met 1 el kaneel, 2 el suiker en de uitgelekte rozijnen. Smelt 20 gram roomboter. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, lichtbruine basterdsuiker, 1 el kaneel en een snuf zout. Roer met een spatel de eieren, de kwark en de gesmolten boter erdoor. Roer de stukjes appel en rozijnen door het beslag. Schep het beslag in de springvorm en bak de kwarkbol 50-60 minuten gaar. Check met een sateprikker of de kwarkbol gaar is. Komt deze er schoon uit dan is de kwarkbol gaar. Na het bakken verwijder je voorzichtig de springvorm. Klop de roomkaas samen met 30 gram roomboter, 40 gram poedersuiker, 1 tl vanille extract met 1 el melk tot een glazuur. Wanneer de glazuur te dik blijft voeg je nog een eetlepel melk toe. Giet de roomkaasglazuur over de kwarkbol. Appeltaart kwarkbol met roomkaasglazuur
Ingredients
Instructions