Appelkoeken met pecanspijs
Ingredients
- 100 gram pecannoten
- 1/4 ei
- 40 gram suiker en een 1/2 el suiker
- 1/2 tl citroensap
- 2 grote appels
- 1/4 tl kaneel
- Ongeveer 1 el abrikozenjam
- 1 rol vers bladerdeeg of 6 plakjes bladerdeeg uit de diepvries
- Een uitsteekvorm van 9 cm
Instructions
Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden.
We gaan eerst de pecanspijs maken. Maal hiervoor de pecannoten. Voeg hieraan toe 1/4 van een losgeklopt eitje, 40 gram suiker en 1/2 tl citroensap. Kneed dit met je handen tot een mooi deegje. Leg in de koelkast tot gebruik.
Schil en snijd de appels in 4 parten. Snijd elke partje appel in schijfjes.
Steek met de uitsteekvorm 6 rondjes uit het bladerdeeg. Leg op de met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel de pecanspijs over de 6 bladerdeegrondjes. Laat de randen vrij. Verdeel hierover de appelstukjes.
Meng 1/2 el suiker met 1/4 tl kaneel. Bestrooi hiermee de appelkoeken. Bak ze in 40 minuten gaar.
Laat de appelkoeken een klein beetje afkoelen en bestrijk ze dan met een kwastje met de abrikozenjam.