Zoeter Zoetst

Boterkoek met bastogne

Boterkoek met bastogne

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Laden...
Serves: 12

Ingredients

  • 130 gram bastognekoekjes
  • 240 gram roomboter
  • 250 gram bloem
  • 180 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 vanillestokje

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Bekleed een bakvorm van 20 bij 20 cm met bakpapier.

3

Verkruimel de bastognekoekjes en smelt 40 gram roomboter. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels en schep in de bakvorm. Druk goed aan met de achterkant van een lepel en zet minimaal een kwartier in de koelkast om op te stijven.

4

Schraap het merg uit het vanillestokje.

5

Klop de roomboter samen met witte basterdsuiker luchtig.

6

Voeg het vanillemerg, snuf zout en 1 ei toe. Klop nog even door.

7

Spatel de bloem erdoor.

8

Schep het beslag op de bastognebodem.

9

Klop een ei los. Bestrijk met het ei de boterkoek. Maak er met een mes diagonale strepen in.

10

Bak de boterkoek in 25 minuten gaar. Laat goed afkoelen.

Vind ons op facebook

You Might Also Like