Zoeter Zoetst

Appelkoeken met pecanspijs

Appelkoeken met pecanspijs

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4,50 out of 5)
Laden...
Serves: 6

Ingredients

  • 100 gram pecannoten
  • 1/4 ei
  • 40 gram suiker en een 1/2 el suiker
  • 1/2 tl citroensap
  • 2 grote appels
  • 1/4 tl kaneel
  • Ongeveer 1 el abrikozenjam
  • 1 rol vers bladerdeeg of 6 plakjes bladerdeeg uit de diepvries
  • Een uitsteekvorm van 9 cm

Instructions

1

Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden.

2

We gaan eerst de pecanspijs maken. Maal hiervoor de pecannoten. Voeg hieraan toe 1/4 van een losgeklopt eitje, 40 gram suiker en 1/2 tl citroensap. Kneed dit met je handen tot een mooi deegje. Leg in de koelkast tot gebruik.

3

Schil en snijd de appels in 4 parten. Snijd elke partje appel in schijfjes.

4

Steek met de uitsteekvorm 6 rondjes uit het bladerdeeg. Leg op de met bakpapier beklede bakplaat.

5

Verdeel de pecanspijs over de 6 bladerdeegrondjes. Laat de randen vrij. Verdeel hierover de appelstukjes.

6

Meng 1/2 el suiker met 1/4 tl kaneel. Bestrooi hiermee de appelkoeken. Bak ze in 40 minuten gaar.

7

Laat de appelkoeken een klein beetje afkoelen en bestrijk ze dan met een kwastje met de abrikozenjam.

Vind ons op facebook

You Might Also Like