Zoeter Zoetst

Koffie cupcake met pure chocolade en Baileys botercreme

Koffie cupcake met chocolade en Baileys room

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4,00 out of 5)
Laden...
Serves: 6

Ingredients

  • 190 gram roomboter
  • 60 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 90 gram zelfrijzend bakmeel
  • 6 blokjes pure chocolade
  • 1 zakje/stick espressopoeder
  • 100 gram poedersuiker
  • 3 el Baileys
  • 6 papieren cupcakevormpjes, muffinbakvorm en spuitzak

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2

Klop 90 gram roomboter samen met 60 gram suiker en de vanillesuiker romig. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal is opgenomen.

3

Voeg het zelfrijzend bakmeel, de espressopoeder en een snuf zout toe. Klop even kort door.

4

Verdeel de helft van het beslag over de cupcakevormpjes. Leg in elk cupcakevormpje een blokje pure chocolade. Verdeel de rest van het beslag over de cupcakevormpjes. Bak in 20 minuten gaar.

5

We gaan nu de Baileys botercreme maken. Klop 100 gram poedersuiker samen met 100 gram roomboter romig. Voeg de Baileys toe en klop nog even door. Schep de Baileys botercreme in de spuitzak. Als de cupcakes zijn afgekoeld dan spuit je op elke cupcake een flinke toef Baileys botercreme.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: