Toetjes

Appelcrumble met zoute karamelsaus

Appelcrumble met zoute karamelsaus

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 4 appels
  • 130 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 125 gram boter
  • 110 ml slagroom
  • Zeezout

Instructions

1

Vet een ovenschaal in de met boter en verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd de appels in stukjes. Schep ze in de ovenschaal.

3

Snijd 100 gram koude roomboter in blokjes. Doe de blokjes boter in een kom samen met de bloem, 100 gram suiker en een snuf zout. Kneed met vingertoppen tot een kruimeldeeg.

4

Verdeel het deeg over appelstukjes en bak de crumble in 20-25 minuten gaar.

5

We gaan nu de zoute karamelsaus maken. Doe 100 gram suiker met 2 el water in een pan. Laat de suiker karameliseren. Belangrijk hierbij is dat je niet roert in de pan. De pan wat heen en weer walsen mag wel. Verwarm in een andere pan de slagroom tot aan het kookpunt. Zodra de karamel een mooie lichtbruine kleur heeft voeg je al roerend met de garde de warme room toe. Roer goed door, pas op dit kan wat gaan stomen. Haal de karamel van het vuur en roer er 25 gram boter door. Voeg de zeezout toe totdat de karamelsaus de gewenste zoutsmaak heeft. Giet de zoute karamelsaus over de crumble.

Vind ons op facebook

You Might Also Like