Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet het cakeblik (30 cm) in met boter en bestuif met wat bloem. Snijd de appels in stukjes. Doe de pepernoten en stukjes appel in een kom en meng met 1 el bloem. Klop de roomboter samen met 200 gram donkerbruine basterdsuiker romig. Doe dit ongeveer 5 minuten. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal is opgenomen. Spatel het zelfrijzend bakmeel, een snuf zout, de koek- en speculaaskruiden en de stukjes appel en pepernoten erdoor. Schep het cakebeslag in het cakeblik en bak in 45-50 minuten gaar. Check met een sateprikker of de cake gaar is. Komt deze er schoon uit dan is de cake gaar. Appelcake met kruidnoten
Ingredients
Instructions
Sinterklaas/ Zoeter Zoetst
Appelcake met kruidnoten
1
2
3
4
5
6
7
Wraps uit de oven met feta, gegrilde groenten en pittige hummus
Romig slagroom kwarktoetje met speculaas en rood fruit