Oud en nieuw

Appelbeignets

Ik ben zo dol op oliebollen en appelbeignets… Ze maken oud en nieuw compleet. Zijn jullie team oliebol of appelbeignet… of beide?

Appelbeignets

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 12

Ingredients

  • 3 appels
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 grote ei
  • 150 ml volle melk
  • 1 tl kaneel
  • zout
  • 2 liter zonnebloemolie
  • Kaneelsuiker

Instructions

1

Maak het beslag door het zelfrijzend bakmeel te mengen met de melk, het ei, kaneel en een snuf zout. Laat het beslag een uurtje staan.

2

Verwijder bij de appels de schil en het klokhuis. Snijd elke appel in 4 ringen.

3

Verwarm de olie in een pan tot 175 graden. Doe de kaneelsuiker op een bordje.

4

Haal de appelringen door de kaneelsuiker en dan door het beslag. Laat ze voorzichtig in de olie zakken. Bak ze in ongeveer 2 a 3 minuten goudbruin. Haal ze na het uitlekken op keukenpapier nogmaals door de kaneelsuiker.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker:

No Comments

Leave a Reply