Oud en nieuw

Oliebollenpudding met appel en rozijnen

Oud oliebollen over? Maak dan deze oliebollenpudding met appel en rozijnen. Ook lekker als ontbijtje.

Oliebollenpudding met appel en rozijnen

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (26 votes, average: 3,81 out of 5)
Laden...

Ingredients

  • 6 oliebollen (mogen oude oliebollen zijn)
  • 2 appels
  • 1 vanillestokje
  • 80 gram rozijnen
  • 3 grote eieren
  • 100 ml slagroom
  • 3 el suiker
  • 2 tl kaneel

Instructions

1

Wel de rozijnen in lauwwarm water voor een half uurtje.

2

Verwarm de oven voor op 180 graden.

3

Schraap het merg uit het vanillestokje.

4

Klop de eieren los. Voeg de slagroom, suiker, vanillemerg en kaneel toe. Klop even goed door.

5

Snijd de appels in stukjes.

6

Dep de rozijnen droog.

7

Snijd de oliebollen in plakjes. Vet de ovenschaal in met wat boter.

8

Doe de plakjes oliebol in de ovenschaal. Verdeel hierover de stukjes appel en rozijnen.

9

Giet hierover het slagroommengsel en zet de ovenschaal voor 20 minuten in de oven.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker:

No Comments

Leave a Reply