Zoeter Zoetst

Appel monchoutaart met vanille en bastogne

Appel monchoutaart met vanille en bastogne

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Ingredients

  • 1 pak Bastognekoekjes (260 gram)
  • 90 gram roomboter
  • 250 ml slagroom
  • 300 gram monchou
  • 1 vanillestokje
  • 1 zakje klopfix
  • 3 el witte basterdsuiker
  • 1 tl citroensap
  • 3 appels
  • 5 kaneellangetjes

Instructions

1

Bekleed de springvorm (24 cm) met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.

2

Verkruimel de koekjes en smelt de roomboter. Meng dit met elkaar en schep op de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de achterkant van de lepel en zet minimaal 15 minuten in de koelkast.

3

Klop de slagroom stijf met de klopfix.

4

Snijd ondertussen de appels in stukjes en dep droog met wat keukenpapier.

5

Schraap het merg uit het vanillestokje.

6

Klop de monchou los met het vanillemerg, 3 eetlepels witte basterdsuiker en 1 tl citroensap.

7

Klop de slagroom door de monchou.

8

Spatel de stukjes appel erdoor. Schep het mengsel in de springvorm en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

9

Verkruimel de kaneellangetjes boven de taart.

Vind ons op facebook

You Might Also Like