Rasp de schil van de citroen. Snijd de citroen door midden. Bewaar een halve citroen voor straks bij het maken van de room. De andere helft gebruik je zodadelijk bij het maken van de compote. We beginnen met het maken van de bessencompote. Schep de blauwe bessen in een pan met 45 gram suiker en twee tl citroensap. Schep dit door elkaar en breng aan de kook. Laat dit 8 minuten koken. Maak ondertussen een maïzenapapje. Meng hiervoor 1 el maïzena met 2 el water. Roer goed door. Meng dit door bessencompote en laat kort nog even koken. Laat de compote afkoelen. Klop de slagroom stijf. Voeg twee eetlepels suiker toe, de citroenrasp, sap van de halve overgebleven citroen en de Griekse yoghurt. Klop dit even goed door. Snijd de twee dikke plakken cake in blokjes. Vul de glaasjes met de blokjes cake, roomyoghurt met citroen en bessencompote. Herhaal dit nogmaals. Zet de glaasjes tot gebruik in de koelkast. Trifle met citroenroom, blauwe bessen en cake
Ingredients
Instructions
Toetjes
Trifle met citroenroom, blauwe bessen en cake
1
2
3
4
5
6