Appeltaart tiramisu met krakelingen
Ingredients
- 250 gram mascarpone
- 200 ml slagroom
- 3 el suiker
- 2 appels
- 50 gram rozijnen
- 40 gram blanke amandelen
- 2 tl kaneel
- 75 ml appelsap
- 240 gram krakelingen
- Klontje boter
Instructions
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes. Meng ze in een kom met de amandelen, rozijnen, 1 el suiker en de kaneel.
Verhit een klontje boter in de koekenpan en bak de stukjes appel samen met de rozijnen en amandelen een minuut of 7. Laat afkoelen.
Klop de mascarpone samen met slagroom lobbig. Klop er 2 el suiker door.
Doe de appelsap in een lage kom. Doop de helft van de krakelingen erin. Leg op de bodem van een schaal.
Verdeel de helft van het mascarponeroom hierover. Schep hierop de helft van de appelstukjes, amandelen en rozijnen.
Doop de andere krakelingen in de appelsap en verdeel over de schaal. Hierop schep je de overgebleven mascarponeroom en verdeel hierover de overgebleven appeltjes, amandelen en rozijnen. Zet in de koelkast voor 3 uur om op te stijven.