Toetjes

Ijstaart met mascarpone, zoute karamel, melkchocolade en pinda’s

Ijstaart met mascarpone, zoute karamel, melkchocolade en pinda's

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 3,33 out of 5)
Loading...

Ingredients

  • 150 gram suiker
  • 135 ml slagroom voor de karamelsaus
  • 25 gram roomboter
  • zeezout
  • 100 gram gezouten pinda's
  • 18 blokjes melkchocolade
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 250 gram mascarpone
  • 1 vanillestokje
  • 260 ml slagroom voor het ijs.

Instructions

1

We gaan eerst de zoute karamelsaus maken. Hiervoor doe je de suiker in een pan met een dikke bodem. Voeg hieraan toe 35 ml water. Laat de suiker op laag vuur karameliseren. Let op dat je niet roert in de pan, wat heen en weer walsen mag wel. Verhit de slagroom (135 ml) zodra de suiker begint te kleuren in een andere pan. Verhit dit tot aan het kookpunt. Zodra de suiker een mooie bruine kleur krijgt voeg je slagroom toe en roer je met een garde totdat de saus weer glad is. Haal de pan van het vuur en roer de roomboter erdoor. Laat de karamel wat afkoelen en roer er dan een halve tot 1 tl zeezout door. Proef na het toevoegen van een halve theelepel of je hem zout genoeg vindt. Voeg anders nog wat extra zout toe.

2

Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Klop dit samen met de slagroom (260 ml), gecondenseerde melk en mascarpone lobbig.

3

Bekleed een cakevorm met plastic folie.

4

Hak de chocolade en pinda's grof.

5

We gaan de ijstaart opbouwen in laagjes. We maakten 4 laagjes met het mascarponemengsel en 3 met de pinda's, karamel zeezout saus en chocolade. Je start met een laagje mascarpone, dan een laagje met 1/3 van de karamel, 1/3 van de pinda's en 1/3 van de chocola. Schep hierop de weer een laag mascarpone. Zo ga je door totdat de cakevorm vol is. Eindig met een laagje mascarpone. Zet de ijstaart minimaal 8 uur in de diepvries.

Vind ons op facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply