Zoeter Zoetst

Tarte tatin

De omgekeerde appeltaart

Tarte tatin is een omgekeerde appeltaart met karamel. Bij toeval ontdekt door twee Franse zusjes die het hotel Tatin runde. Door de naam lijkt het een heel ingewikkeld taartje maar dat is het absoluut niet. Zeker het uitproberen waard. Je kunt een tarte tatin ook maken met andere vruchten of met gegrilde groenten. 

Tarte tatin

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 3 appel (Jonagold)
  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 50 gram boter
  • 65 gram suiker

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze door de helft.

3

Verwarm de boter op laag vuur. Als de boter gesmolten is voeg je voorzichtig de suiker toe. Roer dit niet en laat het op middelhoog vuur inkoken tot de karamel een lichtbruine kleur heeft.

4

Vet een taartblik van 12 cm in met boter. Giet hierin de karamel. Leg hierop (met de bolle kant naar beneden) de stukjes appel. Snijd zonodig de stukjes appel wat kleiner mocht het niet meer passen.

5

Leg hierop het bladerdeeg. Druk goed aan. Zet het taartje voor ongeveer 20 minuten in de oven.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker:

No Comments

Leave a Reply