Diner

Rode uiensoep

Deze uiensoep wordt door de rode uien net iets zoeter dan de Franse uiensoep.

Rode uiensoep

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4,67 out of 5)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 2 teentjes knoflook
  • 600 gram rode uien
  • 50 gram boter
  • 1,5 liter bouillon
  • 1 laurierblad
  • 200 ml rode wijn

Instructions

1

Snijd de uien in dunne halve ringen. Smelt de boter in de pan. Bak hierin de uien op laag vuur 15 minuten.

2

Snijd de knoflook fijn. Bak de knoflook even mee.

3

Blus het af met de rode wijn.

4

Voeg dan de bouillon en het laurierblad toe en laat 25 minuten zachtjes koken.

5

Verwijder het laurierblad en breng op smaak met zout en peper

Vind ons op facebook

Ook erg lekker:

No Comments

Leave a Reply