We gaan eerst de amandelspijs maken. Dit kun je ook een dag van tevoren doen. Hiervoor maal je de amandelen fijn en meng je de fijngemalen amandelen met 50 gram suiker, 1/2 ei en 1/2 tl citroensap. Kneed door en verpak in huishoudfolie en leg in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de muffinbakvorm papiertjes in het muffinbakblik. Meng de bloem met de donkerbruine basterdsuiker, koek- en speculaaskruiden, bakpoeder en een snuf zout met elkaar in een kom. Smelt de boter. Laat afkoelen en meng met de eieren (2 stuks), melk en stroop. Roer even met een garde door. Voeg dan het bloemmengsel toe en spatel door. Schep in elk muffinvormpje ongeveer anderhalve tot twee eetlepels beslag. Verdeel het amandelspijs in 12 bolletjes. Kneed dit tot een plat rondje iets kleiner dan de muffinvorm. Verdeel het amandelspijs over de muffins. Verdeel hierover de rest van het beslag. Verdeel hierover de schuddebuikjes en het amandelschaafsel. Bak de muffins in 23-25 minuten gaar. Houd tussendoor even goed in de gaten dat de schuddebuikjes en het amandelschaafsel niet verbranden. Dek zo nodig de bovenkant af met een bakpapiertje. Speculaasmuffins met spijs en schuddebuikjes
Ingredients
Instructions
Sinterklaas/ Zoeter Zoetst
Speculaasmuffins met spijs en schuddebuikjes
1
2
3
4
5
6
7
8
Gnocchi met pesto, tomaatjes en mozzarella uit de oven
Turkse broodjes met camembert en cranberrycompote